Waar moet een brommobiel aan voldoen?

Een brommobiel is een kleine auto die met rijbewijs AM mag worden bestuurd. De brommobiel moet zich houden aan de verkeersregels van een personenauto, het verschil is de maximum snelheid van 45 km per uur. Volgens de wet moet de brommobiel voldoen aan: - Europese typegoedkeuring - Twee zitplaatsen - Maximumgewicht 425 kg - Maximum vermogen 6 kW (8,15 pk)

Heeft een brommobiel onderhoud of keuring nodig?

Er bestaat geen wettelijk verplichte keuring (zoals APK) voor de brommobiel. Echter is uw veiligheid erg belangrijk. Uw brommobiel is uw belangrijkste vervoersmiddel. En uw 45 km auto heeft de aandacht nodig die het verdiend. Daarom adviseren wij u om één keer per jaar uw brommobiel even bij ons binnen te brengen. We geven uw brommobiel dan een onderhoudsbeurt en checken hem op alle belangrijke punten. Zo kunt u weer met een vertrouwd gevoel de weg op. Periodiek onderhoud is nodig voor uw eigen veiligheid, maar ook belangrijk voor de levensduur van uw brommobiel.

Het onderhoud

U kunt een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw brommobiel. Wij zijn erkend Aixam dealer en onze monteurs zijn speciaal opgeleid voor onderhoud en reparatie aan brommobielen. Wat doen we nou precies tijdens zo’n onderhoudsbeurt? Onder andere de bandenspanning controleren, remmen controleren, oliefilter vervangen en olie verversen. We werken als dealer volgens de fabrieksspecificaties en het onderhoudsschema die Aixam voorschrijft. Dit onderhoudsschema vindt u onderaan deze pagina.

Garantie

Op alle nieuwe Aixam brommobielen zit 2 jaar fabrieksgarantie, ongeacht het aantal afgelegde kilometers.

Originele Aixam onderdelen

Onze moderne werkplaats en gespecialiseerde monteurs zijn klaar om uw brommobiel te ontvangen. Uiteraard is het belangrijk dat tijdens onderhoud en reparaties alleen originele onderdelen gebruikt worden. Wij bestellen onze onderdelen rechtstreeks bij de Aixam importeur. Zo bent u verzekerd van de beste onderdelen en service. En kunt u veilig weer op weg!

Gratis leenbrommobiel

Autobedrijf Janssen biedt u een gratis leenbrommobiel terwijl uw eigen brommobiel bij ons in de werkplaats staat. We hebben een volledig elektrische brommobiel klaarstaan welke u kosteloos kunt gebruiken. Zo blijft u altijd mobiel en hoeft u niets te missen!

Haal- en brengservice

Wij bieden u service tot aan de deur! Wellicht rijdt u liever geen grote afstanden met uw brommobiel, of vindt u het gewoon fijn als we de brommobiel zelf bij u ophalen. Geen probleem, wij bieden u ook een haal- en brengservice voor uw brommobiel. Met onze eigen oprijwagen komen we uw brommobiel persoonlijk bij u ophalen en zorgen we er uiteraard voor dat deze ook weer netjes bij u afgeleverd wordt.

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:30
Dinsdag08:00 - 17:30
Woensdag08:00 - 17:30
Donderdag08:00 - 17:30
Vrijdag08:00 - 17:30
Zaterdag09:00 - 13:00
Zondaggesloten

Contact

Autobedrijf J. Janssen B.V.
Ettenseweg 81
4891XT RIJSBERGEN

Telefoon: 0765962323
Email: [email protected]