De historie van Aixam

In 1983 is Aixam opgericht en zijn de eerste 45 km voertuigen van Aixam op de markt gebracht. Aixam is de eerste fabrikant die in 1988 met succes slaagt voor de frontale crashtest (volgens de norm van de automobielen). Deze crashtest is niet wettelijk verplicht maar Aixam intensiveert hiermee het beleid om zo veilig mogelijk voertuigen te fabriceren. In 1997 worden ook de botsproeven van opzij en achter succesvol uitgevoerd, wat een vooruitgang. In 2003 introduceert Aixam de eerste Aixam pro truck, een licht bedrijfsvoertuig. En in 2006 komt de eerste Crossline op de markt. Het SUV-achtige model werd al direct door de ANWB Kampioen uitgeroepen tot beste brommobiel op de markt. In 2011 lukt het Aixam opnieuw om zich te onderscheiden van alle andere brommobielen. Dit keer door de GTO, een exclusief design en zeer sportieve kenmerken. De Minauto lijn wordt in 2013 op de Nederlandse markt gebracht. De minauto is een cominatie van eenvoud, veiligheid en mobiliteit, een prijsklasse lager. 2014 is daarentegen het jaar waarin Aixam verschillende nieuwe opties uitbrengt voor nog meer comfort en luxe. Zoals bijvoorbeeld een nieuw dashboard en achteruitrijcamera. 2017 is een hele grote stap op het gebied van innovatie een duurzaamheid. Aixam is de eerste met een 100% elektrisch brommobiel.

Puur Frans

Aixam is een puur Frans product. Gehecht aan zijn roots een Franse waarden, heeft Aixam 2 fabrieken in de regio Auvergne/Rhône-Alpes. Elk jaar worden hier 12.000 voertuigen geproduceerd op een terrein van 8 hectare.

Industriële parel

Alle Aixam’s geleverd door heel Europa zijn ontworpen, gebouwd, geassembleerd en gecontroleerd door gekwalificeerd eigen personeel. Beide productielocaties maken gebruik van twee productlijnen met geautomatiseerd lassen, schilderen, thermovormen, machinaal vervaardigen en assemblage.

Werkwijze

De eisen van het merk leiden Aixam elke dag in het creëren en verbeteren van uw mobiliteitsmiddel.

Veiligheid

Bij deze keuze van dealerschap van het merk Aixam heeft veiligheid een hele grote rol gespeeld. Aixam onderwerpt al haar modellen aan diverse crash test door middel van botsingen aan de voor-, zij- en achterkant. Hoewel dit volgens de wetgeving niet verplicht is. Aixam is de enige fabrikant van brommobielen die voor al deze autotest is geslaagd. Aixam gaat net een stapje verder en biedt maximale veiligheid. Daarom heeft Aixam goede verlichting, inclusief automatische inschakeling van de waarschuwingslichten bij hard remmen of plotsing snelheid verminderen. Alle auto’s zijn tegenwoordig uitgevoerd met ABS. Met de ABS-optie (antiblokkersysteem) op de Aixam brommobiel kunt u tijdens het remmen op een glad wegdek het voertuig blijven besturen.

Actieve veiligheid

Bij de veiligheid wordt een verschil gemaakt tussen actieve en passieve veiligheid. Bij de actieve veiligheid zorgt de afstelling van de Aixam voor een perfecte wegligging. Hiervoor ondergaan de voertuigen 3 verschillende test. Namelijk de ISO-slalom, snelle slalom en de gewone slalom.

Passieve veiligheid

Hierbij zijn de inzittenden van de Aixam in geval van een botsing maximaal beschermd. Dit wordt getest middels een echte crashtest. Er worden tegenwoordig steeds vaker buigzame, kunststof onderdelen gebruikt. Dankzij deze materialen kunnen kleine schokken worden opgevangen zodat dat er direct werkzaamheden aan de carrosserie ontstaan. Omdat dit materiaal na een lichte aanrijding zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Daarnaast blijkt de kooiconstructie bij een grote botsing een grote weerbaarheid te hebben. De hardheid van de carrosserie is dus geen teken van veiligheid, wèl de kooiconstructie samen met de verstevigde veiligheidsbalken in de portieren.

Het milieu

Aixam is actief betrokken bij het behoud van het milieu door middel van recycling. Het aantal gerecycleerde voertuigen is circa 100% dankzij het gebruik van herbruikbare en recyclebare materialen. De Kubota motor welke gebruikt wordt in de Aixam brommobielen, heeft als eigenschap een lage CO2-uitstoot en is conform de Euro 4 richtlijnen. Het verbruik van de motor is 3,10 liter / 100 km. Aixam biedt 100% elektrisch, 0g/km CO2-uitstoot. Het is een alternatieve vorm van mobiliteit zonder CO2-uitstoot in de atmosfeer. Daarnaast volledige stilte en gewoon op te laten via een normaal stopcontact.

Openingstijden

Maandag08:00 - 17:30
Dinsdag08:00 - 17:30
Woensdag08:00 - 17:30
Donderdag08:00 - 17:30
Vrijdag08:00 - 17:30
Zaterdag09:00 - 13:00
Zondaggesloten

Contact

Autobedrijf J. Janssen B.V.
Ettenseweg 81
4891XT RIJSBERGEN

Telefoon: 0765962323
Email: [email protected]